tirsdag den 1. januar 2013

Godt Nytår - Velkommen til 2013

Som sagt - Rigtig godt nytår til alle der læser med her.

I dag er det stille-dag, ovenpå en meget hyggelig nytårsaften med husets beboere.

Vi spiste og drak kun gode sager.
Vi startede med Champagne til Dronningens nytårstale.
Teenageren fik dog alkoholfri champagne all-the-way ;-))

Middagen bestod af krondyr-mørbrad, helstegt i rosmarin, med vildt sauce. Tilbehøret var vilde svampe, asparges kartofler og waldorfsalat. Hertil en dejlig fyldig og moden italiensk rødvin.

Desserten blev først lavet efter hovedretten var spist. En nybagt chokoladefondant, serveret med lidt is.
Den er fra Mette Blomsterbergs bog Blomsterbergs søde sager. Uhhmmm - den kan varmt anbefales. Opskriften kan også findes på nettet, fx. DR.dk

Efter middagen lavede vi lidt af yndlingskaffen og skålede nytåret ind i resten af champagnen.

Beklager, ingen billeder af maden, da der var lidt hektisk i køkkenet undervejs.

Det eneste fornuftige der laves i dag, er lidt tøjvask og strik.
Jeg er gået i gang med Steed fra Kim Hargreaves' bog Scarlet som jeg har lånt på biblioteket.



Min udgave er i Blackhill Chunky højlandsuld i farven lakrids.
Det garn passer helt perfekt til dette projekt og jeg glæder mig til at tage den i brug. Jeg tror at den kommer til at blive en favorit på højde med Drops jakken og Ærø. Lige nu er jeg dog kun halvt på ryggen - såeee der der et stykke vej endnu :-)))






3 kommentarer:

  1. Lækker mad I har fået, jeg har aldrig smagt krondyr mørbrad, men det lyder superlækkert. Zoega kaffen er den allerbedste. Især grøn Zoega er supergod.
    I gamle dage fik man den på dåse, som skulle åbnes med en dåseåbner.
    Lækker Kim Hargreaves model du har gang i.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er enig - grøn Zoega - Skåneröst - er den bedste. Den har desværre været udsolgt i det lokale supermarked, de sidste par gange vi var i det svenske. Vi prøvede en ny - Julekaffen - Den er også meget velsmagende ;-)

      Slet
  2. Julekaffen, den kender jeg slet ikke, den må prøves ved lejlighed. Tak for tippet.

    SvarSlet